Nieuwe sloep

Er is een authentieke houten sloep gevonden in Zweden, en eind september opgehaald. Deze sloep heeft dienst gedaan als motorsloep, de schroefas zat er nog onder maar de rest was al verwijderd.Zweedse sloep 26-09-2009

Na enige droogtijd, staat “het project” nu in de loods van Vlieg, aan de Snakke, en zijn de mannen er zo’n drie keer per week te vinden. Eerst is de sloep kaal gemaakt, zodat zichtbaar werd wat er allemaal moet gebeuren. Dat valt op zich best mee, er zijn een aantal spantjes aan vervanging toe, en ook een enkele gang. Er is stoompijp gemaakt om de spanten te kunnen buigen, deze is al uitvoerig getest en hier en daar alweer aangepast.

Er moeten natuurlijk wel doften in gemaakt worden, en voetensteunen, dolhouders, ect. Ook zijn er nieuwe riemen nodig. Al met al komt er nog wel wat bij kijken, maar de mannen zijn zeer positief en zijn van plan de sloep in het eerstvolgende sleepweekend van de FSN (6 maart 2010) aan te bieden voor de handicapbepaling, zodat er volgend seizoen wedstrijden in geroeid kunnen worden.

Reageren kan in het gastenboek.