Slag om Makkum, 13 september 2008

De wedstrijdplanning is niet optimaal voor de heren dit jaar, weekend op weekend, en zelfs op beide zaterdagen in de feestweek van Koudum moeten ze aan de bak. Maar om de vereiste 5 wedstrijden te roeien, zodat ze opgenomen worden in het klassement voor het Nederlands Kampioenschap, moeten ze wel naar Makkum. En dat de dag na het matinee en de karaoke!

Sommigen nog niet helemaal wakker, maar allemaal vol goede moed, zo stonden ze op de kade in Makkum te wachten tot ze van start mochten. Het weer leek in eerste instantie niet echt mee te werken, maar het werd droog en de zon kwam te voorschijn. Om 12.00 uur was de eerste start, en al snel mocht de Murk ook het IJsselmeer op. Halverwege schoot één van de voetensteunen los, en was het even improviseren. Toch lukte het om de snelheid erin te houden, na 1.47.35 uur was de 14,975 km lange tocht volbracht. Bijna 14 minuten sneller dan de Sterke Sietze, die ook uitkomt in de 3e klasse. Maar snelheid zegt niet altijd alles, omdat er met een handicap-systeem wordt gewerkt om de uitslag te bepalen. Toen eindelijk de prijsuitreiking kwam, bleek de Murk de 1e prijs te hebben behaald!

Weer terug in Koudum werd met elkaar een hapje gegeten, en daarna kon de feestweek met recht feestend afgesloten worden!

Reageren kan in het gastenboek.