Maasrace Rotterdam, 6 september 2008

Na een aantal wedstrijden voor de dames, zijn nu de heren aan slag. Tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam wordt de Maasrace gehouden. In alle vroegte wordt vertrokken, om zodoende op tijd te komen voor het kranen bij het Scheepvaart en Transportcollege (STC), aan de Jobshaven. Er doen ongeveer 60 sloepen mee aan deze wedstrijd, die als enige een massastart heeft. Dat daar ook het knelpunt ligt, blijkt als er vlak voor de start nog een zeeschip voor de sloepen langs draait. Terwijl een groot deel van de sloepen nog niet in positie ligt, wordt de startprocedure al ingezet. Dit heeft als gevolg dat de heren in hun Murk als bijna-laatst vertrekken.

Het eerste deel van de wedstrijd is met de stroom mee, onder de Erasmusbrug door, de Willemsbrug en voorbij de Brienenoordbrug. Daar wordt gekeerd. Op de terugweg wordt even afgeweken van de Maas. Een zestal bruggen moet gepasseerd worden in de oude havens, zoals Haringvliet, Scheepmakershaven en Leuvehaven. Na de Leuvehaven weer onder de Erasmusbrug door en nog ongeveer 2 km op de Maas. Dit stukje is berucht vanwege de hinderlijke golfslag. Dit wordt door de heren beaamd, het venijn zat zeer zeker in de staart. Na 2.01.05 uur werd de finish gepasseerd. Na hen volgden nog vele sloepen, dus achterin het veld bevonden ze zich allang niet meer!

Na het kranen volgde de uitslag in het STC. Stuurman Sietze de Vries mocht de 2e prijs in de 3e Klasse in ontvangst nemen! Algemeen werd de 26e plaats behaald. Weer een wedstrijd succesvol afgesloten!

Volgende week (13 september) is de Slag om Makkum, waaraan de heren deelnemen. Nog een week later (20 september) gaan de dames naar Zwartsluis voor de Zwarte Waterrace.

Reageren kan in het gastenboek.