Veerse Meer dag en nacht race, 30 augustus 2008

Na de zomerstop de eerste wedstrijd van de tweede helft van het roeiseizoen. En omdat deze wdstrijd op het Veerse Meer in Zeeland wordt gehouden, maken we er maar meteen een weekendje van! Rebecca van Hjoed ‘n Makkie komt ons versterken, omdat we helaas weer iemand tekort komen. En we hebben de luxe van een chauffeur die onze sloep ter plaatse brengt! Ben en Marga, bedankt! Ook voor de nieuwe shirts en polo’s natuurlijk!

’s Middags vindt de dagrace plaats, deze telt voor de dames mee voor het Algemeen Klassement. De opkomst is niet erg groot, slechts 14 damessloepen aan de start. Daarnaast nog 10 herensloepen. We starten samen met de GIA Light, een sloep waaraan we ons altijd aardig kunnen meten. Onze start is goed, de speaker meldt zelfs “dat dit pas starten is!” Lang kunnen we de dames uit Rutten voorblijven. We halen de nodige sloepen in en gaan richting het keerpunt. De gang dreigt er een beetje uit te gaan, maar we houden de moed erin. De (tegen)wind haalt een beetje aan, iets waar we vandaag moeite mee hebben. Op een gegeven moment roept onze stuurman van die dag, Arnold Kotterer, dat we 10 km onderweg zijn. Dat valt tegen, nog een kleine 8 km te gaan! In het laatste kwart van de wedstrijd komt de GIA Light ons voorbij, en lijken we helemaal verslagen. We kunnen niet veel meer uithalen, en finishen na 2.18.44 uur.

Om even na zessen is de prijsuitreiking. De 1e en 2e Klasse zijn voor de prijzen bijelkaar gevoegd. De beker voor de 2e prijs gaat naar Koudum! En bovendien 1e in onze klasse. In het Algemeen Klassement eindigen we op een keurige 6 plek! De dames van de Benwijvis (Terschelling) worden, met nog een aantal wedstrijden te gaan, al kampioen!

Na de prijsuitreiking wordt de sloep omgebouwd, voor de ludieke vlootschouw die ’s avonds gehouden wordt. Een deel van de Murkmannenploeg is ook mee, en zal hieraan deelnemen. Al ruim een week is er gewerkt aan de opbouw en verlichting. Het thema is “Halloween”, en daar is een passend ontwerp bij gevonden, een spin. Al snel blijkt dat het publiek achter de Murk staat, veel applaus langs de route. Na een parcours te hebben geroeid komen de heren weer terug bij de kraan. Wederom veel positieve reacties.

Nadat alle sloepen zijn gekraand gaan we weer richting feesttent. De stemming zit er goed in, en we zijn benieuwd naar de uitslag. Een aantal sloepen wordt genoemd, maar geen Murk. Maar dan, de wisselprijs voor het mooiste geheel in de avondvlootschouw gaat naar: Murk uit Koudum!

Dat de overwinningen van dit weekend gevierd moesten worden, spreekt voor zich. Het bleef nog lang gezellig in de feesttent en later de legertent waarin we met z’n allen “slapen”. Na een ontbijt de volgende dag breken we de boel weer af en gaan we terug naar het hoge noorden.

Reageren kan in het gastenboek.