Kaagrace, 5 juli 2008

We besloten vrij laat om aan deze wedstrijd mee te doen. Voor het Algemeen Klassement tellen de punten van vandaag niet mee, maar wel voor onze eigen (1e) klasse. We kunnen daarin misschien een goed resultaat behalen, en gaan dat zeker proberen. Minpuntje: een roeister te kort, en er bleek ook niemand in te willen/kunnen vallen. Dan maar met z’n zevenen aan de riemen. Als stuurman ging Henk Speerstra dit keer mee.

Alle damessloepen kwamen tegelijk aan de start. Het ging niet helemaal goed, we kwamen wat te dicht bij onze “buursloep” te liggen. Maar na wat manoeuvreren gingen we, met startnummer 7, toch van start. Het waren overwegend whalers en gigs die mee deden. Dat zijn veel rankere, snellere boten die we qua vaartijd niet bij kunnen houden. Voor de dames was de afstand 15 km, deze afstand hadden we na 2.01.09 uur afgelegd. Gezien het feit dat we een roeister minder hadden, waren we niet ontevreden. Het wachten was op de uitslag. Dit alles onder het genot van een drankje, een BBQ-maaltijd en muziek in de feesttent. De buien kwamen gelukkig pas na de wedstrijd! De gigs- en de whalerklasse werden apart genoemd, maar over de sloepen werd niet gesproken. Nadat we een uitslagenlijst hadden weten te bemachtigen, bleek dat we 5e in het Algemeen Klassement waren en 2e in de Eerste Klasse. Een resultaat waar we tevreden mee waren!

Reageren kan in het gastenboek.