Kameleonrace, Terherne 28 juni 2008

Een week na de 12 Mijl van Hindeloopen, reisden de dames af naar Terherne om daar aan de 3e Kameleonrace deel te nemen. Zonnig weer, wel een pittig windje. Met wat wisselingen in de bezetting waren we wel benieuwd wat deze dag op zou leveren.

De start was bij paviljoen “Het meer van Lenten”. Gestart werd in de 3e start, samen met de Najade uit Harlingen. De ongeveer 19 kilometer lange route gaat onder de Heerenzijlbrug door richting Akkrummerrak, door de Meinesloot, om het Kameleoneiland heen en weer terug naar de Heerenzijlbrug. Na de boei bij het paviljoen te hebben gerond, moet er richting de pier geroeid worden, waarna de route naar het starteiland gaat. Hiervandaan gaat het richting de Goingarijpster poelen en weer terug naar het paviljoen.

Het eerste deel ging voorspoedig, we kregen applaus en positief commentaar bij de brug. Supporters onderweg, altijd fijn! Het tempo zakte iets in toen we bij het Kameleoneiland waren, en we kregen eigenlijk de sloep maar moeizaam vooruit. De terugweg onder de brug verliep iets minder goed, een kleine aanvaring met de Trewes die ons achterop kwam. Gelukkig geen reden om niet door te kunnen gaan. Op het open water speelden de golven (dwarsop) ons parten, en ging het niet zoals we graag wilden. Een echte eindsprint zat er ook niet in, en na 2.37.38 uur kwamen we over de finish.

Het resultaat viel ons iets tegen, 6e in een veld van 9 damessloepen. En 2e in onze klasse. Volgende week de Kaagrace, we hopen dan positievere berichten te kunnen melden!

Reageren kan in het gastenboek.