De 12 Mijl van Hindeloopen

De sloep lag gedurende 2 weken in Hindeloopen, om ervaring op het IJsselmeer op te doen. Tijdens de trainingen stonden er flinke golven, het waaide steeds hard.

Maar op de wedstrijddag, zaterdag 21 juni, stond er bijna geen wind en scheen het zonnetje behoorlijk. Ondanks het mooie weer werd het een zware wedstrijd. Omdat het team wederom niet geheel compleet was, moest één van de dames te hulp schieten, en bovendien zat er een andere stuurman aan het roer. De heenreis naar Stavoren verliep goed, er werd een aantal sloepen ingehaald en er kwamen niet veel om de Murk heen. Maar na het keerpunt in de haven van Stavoren, leek de gang er behoorlijk uit te zijn. Menigeen kreeg een behoorlijke dip, en had moeite daar weer uit te komen.

Ondanks dat de terugreis binnen het uur werd voltooid, was de totaal tijd niet genoeg om hoog in het klassement te eindigen. 29e van de 36 deelnemende herensloepen. In de eigen klasse (heren 3e klasse) werd wel een goed resultaat geboekt, weer 2 punten.

De volgende wedstrijd is er één voor de dames, en wel de Kameleonrace te Terherne. Deze wordt zaterdag 28 juni gehouden.

Reageren kan in het gastenboek.